Sidor

söndag 8 november 2015

Helgbilden 8/11

Dags för helgbilden igen. För att se fler bidrag är det bara att klicka in sig på Helgbilden.
Det har varit en riktigt vacker helg, på natten och morgonen så har det regnat och sedan har solen artigt visat sig.

Det har varit en helg med ordentliga promenader både nära och lite längre bort från byn.


Det finns mycket vackert att upptäcka i naturen men det är inte alltid som man ser allt.

Under promenaden idag drabbades jag av en riktigt vidrig doft som alltid innebär att det ligger något dött djur i närheten. Fortsätt inte läsa om du ej vill se bild på ett dött djur, inga likmaskar eller annat äckel på bilden.







Det var inte svårt att upptäcka den döda älgen och med tanke på att den ändå var rätt hel så lär den inte ha legat där allt för länge. Lukten däremot var inte alls angenäm så var glada att ni inte drabbas av den.

13 kommentarer:

  1. Så vackra naturbilder du har på din blogg.

    SvaraRadera
  2. Fina helgbilder! Hösten är tydlig ... på fler sätt!

    SvaraRadera
  3. Aj aj aj det var ju inte bra att den låg där. Undrar hur det kom sig. borde tas om hand. Dina bilder är i alla fall fina
    Ha det gott
    kram Meta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns många möjliga förklaringar. Kan vara vargtagen, kan ha blivit skadad av bil/annan älg och kan ha varit sjuk. Den gör nytta var den ligger nu, finns många djur som lär äta av den. Det finns ingen bebyggelse i närheten så ingen lär bli störd av stanken

      Radera
  4. Ja men det är ju verkligheten du visar. Döden finns även bland de fyrfota, och naturligtvis dör även älgar. Jag hoppas bara att det inte var något skadskjutet, men då hade de väl haft efter sök så jag antar att döden var av Guds hand. Härliga bilder allihop som visar på naturens mångfald. Vackra färger och skapelser och så till sist det som alla en gång får erfara. Tack för du delar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skadeskjuten tror jag inte att den var. Älgjaktlaget som jagar där sköter eftersök korrekt

      Radera
  5. Vackra naturbilder, det finns mycket att glädjas åt långt in i november! Tråkigt att också djur dör men så är livet, ingen kan leva i evighet!
    Ha en skön söndagskväll!

    SvaraRadera
  6. Finfina bilder men att hitta en död älg är ju inte precis vad man önskar sig. Hoppas den inte strukit med för att den var skadskjuten.

    SvaraRadera
  7. Men oj! Undrar om den är missad av något jaktlag eller om den dött av sig själv? Tänkte berömma dina naturbilder, men den där sista tog liksom musten ur mig.

    SvaraRadera
  8. Fina bilder från din promenad.
    Så trist öde den älgen mötte.
    Till nytta för andra då förstås.
    Den enes död.....

    SvaraRadera
  9. Mycket fina naturbilder, så vackert ljus och fina kompositioner. Stackars älg dock, inget roligt öde.

    Tack för dina ord hos mig. Självförtroendet sviker ibland, man vill så mycket mer men märker att man begränsas. Ha det gott!

    SvaraRadera
  10. Verkligen en udda naturbild du bjuder på, men det är ju en del av naturen det med. Kul att du tänkte på att dokumentera.

    SvaraRadera