tisdag 14 juni 2016

Någon som vet vad det här är för fågel?

Bilden är rätt hårt beskuren, fågeln satt högt upp i ett dött träd och skrek. Jag är lika dålig på att identifiera blommor, fåglar och insekter om någon undrar=).


8 kommentarer:

 1. Jag är ju erkänt jättedålig på fåglar men brukar inte den där sortens lång näbb betyda att de plockar insekter ur ex. håligheter i träd? Det är dock allt jag kan bidra med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det men ja jag kan då inte mycket om fåglar. Har försökt googla men det är rätt hopplöst

   Radera
 2. Var det en stor eller liten fågel, om du jämför med en koltrast större eller mindre?
  Är det i norra Sverige eller södra?

  Klurigt verkar det som.
  Kirre.G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carro/livet genom bilder15 juni 2016 17:55

   Jag skulle säga att den var i koltrast storlek eller något mindre. Bilden är tagen i västerdalarna. I närområdet är det skog,myr och en tjärn om det är någon ledtråd. Skulle absolut vara kul att få veta vad det är

   Radera
  2. Det där var inte lätt. Nu har jag funderat på Taltrast fast jag tycker även Dubbeltrast passar in lite, fast på din bild ser näbben lite längre ut men det kanske är vinkeln som gör det. Det finns många bra tecknade bilder på google som liknar, men mindre med riktiga foton som är bra.

   Här är adressen till en bild med Sveriges trastar http://www.fageln.se/sveriges-trastar.aspx

   Kirre.G

   Radera
  3. Livet genom bilder20 juni 2016 17:25

   Nja jag tror inte att det är någon trast för näbben är rätt lång. Ska ta och ladda upp några fler bilder här i inlägget strax. Väldigt tacksam för att du försöker klura ut vad det är

   Radera
 3. Funderar på om det kan vara någon snäppa, vet inte om de sätter sig i träden men många av dem är väl på flytt till norr.

  Här är en ganska bra natursida http://www.luontoportti.com/suomi/sv/ som finns som app, sedan några adresser till lite bilder på snäppor. Men det går väl inte att länka på bloggen kanske.


  http://www.falknatur.se/arter/karrsnappa.htm

  http://www.falknatur.se/arter/myrsnappa.htm

  http://www.luontoportti.com/suomi/sv/linnut/myrsnappa

  Kirre.G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag suttit och tittat på bilder av snäppor och jag tycker att det känns rätt. Väldigt svårt att se vad för typ av snäppa det kan vara bara. Tycker att den påminner om flera olika. Synd att jag inte hann ta bättre bilder på den

   Radera