söndag 12 juni 2016

En jag gillar och en inte så mycket

Nu vet jag att man ska uppskatta ormar och det de gör för naturen men det hjälps inte.

Jag gillar inte ormar alls. Nu kan det nog hänga ihop med att jag inte gärna vill att den här eller den andra blir biten.
Vilda djur får gärna finnas så länge som de inte ger sig på hundarna. Undantaget för vilda djur som får finnas är älgflugor och fästingar för de irriterar mig.

Fler bidrag till Helgbilden hittas här

10 kommentarer:

 1. Näe, fy! Ormar har man gärna på lite avstånd!

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med, ormar, älgflugor och fästingar är hemska!!

  SvaraRadera
 3. Ormar hör inte till mina favoriter. Vi hade en ute i trädgården för en vecka sedan och det var inte alls trevligt! Har som väl är inte sett den sedan dess.

  SvaraRadera
 4. Hugaigen ormbett är inte att leka med. Det kan kvickt gå till blodförgiftning både hos människa och hund. Själv har jag varit nära många gånger men haft änglavakt så jag har svårt att till och med titta på dem, Vacker hund du har så hoppas den inte får något bett. Fästingar är ett otyg och själv har jag haft borrelia och det är inge kul alls. Även hundar har jag sett med denna sjukdom. Den jag såg släpade sig fram och kunde inte gå på bakbenen. Bäst att akta vovvsingen din.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev biten för några år sedan men trodde bara att det var en pinne jag hade gått emot på benet. Upptäckte först när jag kom hem att jag hade bitmärken från orm. Det är tur på så sätt här att fästingarna som finns inte ska bära på så mycket sjukdomar

   Radera
 5. Instämmer i kör med dig och Mias Mix: ormar, älgflugor och fästingar är hemska!!
  Du har fått en väldigt bra bild på en orm, trots att du inte gillar dem :)

  SvaraRadera
 6. Jag håller också med, för egen del bryr jag mig inte om ormar men för hundarnas skull så kan de hålla sig långt, långt borta. Fästingar däremot tycker jag är så otroligt äckliga och är glad att vi inte har allt för många än där vi bor.

  SvaraRadera
 7. Jag ryser när jag ser den gillar inte alls dom krälande sakerna
  Ha nu en bra vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Nä krälande djur får vara för sig själv... Fästingar är ytterligare ett elände... Peppar peppar har vi klarat oss i år.

  SvaraRadera