söndag 5 juni 2016

Helgbilden 5 juni

I helgen har det varit underbart väder och mycket tid har tillbringats utomhus. En hel del blommor har börjat blomma, dock inga som jag har planterat men blomma som blomma.

 När jag inte har pysslat i trädgården så har jag suttit och läst. Jag har en förmåga att missa många bra författare för att jag har förutfattade åsikter om hur de skriver. Bodil Malmsten är en, jag trodde att hon skrev komplicerade böcker som inget vanligt folk förstår och att allt bara skulle vara så djupt så jag skulle känna behov av att elda upp boken. Jag hade helt fel efter att ha läst en bok av henne var jag fast och i helgen läste jag en till. Därför kommer här ett citat ur boken Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig (s 61) av Bodil Malmsten.
"Det går inte.
Att bevisa med en bild av det vackra att det är vackert - det blir förfalskning, det blir kitsch.
Det är inte motivet som avgör hur bilden blir.
Det är i betraktarens öga det sker, i betraktarens själ.
Att sedan föra över bilden från själen till hemsidan, bloggen, boken, filmen är ett problem som jag för tillfället inte ser någon lösning på."

Fler bidrag till Helgbilden

7 kommentarer:

 1. Det var verkligen ett tänkvärt citat och jag håller helt med henne, allt sker i betraktarens öga och själ. I mina ögon och min själ så är din bild väldigt vacker och ger en riktigt sommarkänsla hos mig.

  SvaraRadera
 2. Ljuvlig bild på riktig sommarblomma!
  Jag gillar också Bodil Malmsten! Kul att du har ändrat uppfattning!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Ja, hon sade många kloka ord.

  SvaraRadera
 4. Oplanterat ger också fina bilder.

  SvaraRadera
 5. Godt sagt.
  Det er uhyre vanskeleg å formidle opplevinga til bilde og tekst.

  SvaraRadera
 6. Bra citat där..
  ..och snygg bild såklart. :)

  SvaraRadera
 7. Javisst sitter det i betraktarens ögon. Jo hon är bra och roligt att upptäcka nya författare. Den där blomman var stilig.

  SvaraRadera