söndag 10 april 2016

Helgbilden 10 april

Det här är första helgen utan snö i trädgården så en del tid har ägnats åt att fixa lite. Någon brist på grenar och löv på marken har det inte varit men nu är det lite bättre. Det krävs en del mer krattande för att få bort allt men det kommer fler dagar. Idag såg jag första sädesärlan för året och den blir min bild till Helgbilden.

8 kommentarer:

 1. Grattis till snöfri helg, och sädesärlan är kommen redan. De är ju så söta och då är nog sommaren snart här också tror jag.

  SvaraRadera
 2. En sädesärla, vilket vårtecken! Skönt att snön har försvunnit?
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 3. Helt underbart nu är det vår på riktigt;-)
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 4. Vi har det också nästan snöfritt och det är så härligt att kunna fixa i trädgården, trots att det är en del jobb men det ger verkligen vårkänslor.

  SvaraRadera
 5. Härligt att kunna börja fixa lite i trädgården! Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 6. Den fågeln såg verkligen ensam ut :)

  SvaraRadera
 7. Åh, lilla "grå-ela", som vi säger. Den brukar komma kring den 21 april hos oss. Gamla sägner säger att den åker med, på tranans rygg.
  Vårens budbärare.

  SvaraRadera
 8. Å, vad roligt att få se den! Här har tofsviporna dykt upp i hundratals, men någon sädesärla har jag inte sett än. Tranorna verkar ha bestämt sig för att de gillar Roslagen, för numera är de inte så sällsynta att se som när jag var yngre. Svanar och gäss håller till i stora grupper på böndernas åkrar. Jag gillar att se dem, men jag tror inte att bönderna är så glada över hur de äter och trampar ned deras sådd. Vi har också fixat på tomten, det är så mysigt med de första riktigt varma dagarna. I går kände man verkligen hur solen värmde i ansiktet när vi fikade på trappan. Hoppas du får en fin vecka med mycket sol!

  SvaraRadera