Om mig

Jag som bloggar här heter Caroline och bor i en liten by utanför Malung i Dalarna. I 30 års present (2009) fick jag min första systemkamera. Jag hade själv tillbringat en bra stund med att leta efter en kamera som uppfyllde mina behov och hade ett hyfsat pris och kameran jag kom fram till var en Pentax K-10d och det var vad jag fick. Första året ägnade jag mig mest åt att svära över att bilderna inte blev som jag hade tänkt mig. Med tiden lärde jag mig hur inställningarna fungerar och bilderna blev mer och mer som jag hade tänkt mig. När bilderna blev bättre blev det även roligare att fota och med åren har det blivit många bilder.


Kamerorna som jag äger nu är en Pentax K3, Pentax KP och en Panasonic DMC-TZ100. Med flit skriver jag inget här om vilka objektiv jag äger, för det är en sådan sak som förändras med tiden och jag brukar även låna objektiv av min sambo. Jag fotar både med äldre manuella objektiv och nyare objektiv.

Det enda jag gör med mina bilder är att räta upp dem och beskära om jag tycker att det behövs. Jag är inte ett dugg road av bildbehandling och av den enkla anledningen så ägnar jag mig inte åt det. Av någon outgrundlig anledning så finns det människor som finner det upprörande och inte stör det mig att de tycker så eller att de redigerar sina bilder.
En bra bild är helt enkelt en bra bild oavsett om den är redigerad eller ej.

Kommentarer